Bas de Rijk

Bas de Rijk adviseert en procedeert over uiteenlopende onderwerpen binnen het handels- en ondernemingsrecht. Hij richt zich onder andere op contracten, (bestuurders)aansprakelijkheid, financiering, faillissementen en herstructureringen.

Bas ziet het als een uitdaging om voor de cliënt van toegevoegde waarde te zijn. Niet alleen door het oplossen van  juridische problemen, maar juist ook door het vooraf voorkomen daarvan. Hierbij vertaalt hij juridische materie naar praktische adviezen voor de klant. Als het nodig is, behartigt hij de belangen van de cliënt in de rechtszaal. 

Bas studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (Masterspecialisaties bedrijfsrecht en privaatrecht). Na zijn afstuderen is hij beëdigd als advocaat en is hij enkele jaren werkzaam geweest op de sectie handels- en ondernemingsrecht van een van de grootste advocatenkantoren van Oost-Nederland.  In december 2018 heeft Bas de overstap gemaakt naar DeHaan Advocaten en Notarissen.

Rechtsgebiedenregister
Bas de Rijk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

Gerelateerde posts