René Luinstra

René Luinstra werkt als advocaat bij DeHaan Advocaten en Notarissen. Sinds 2004 is hij partner. René is gespecialiseerd in het Arbeidsrecht en het Insolventierecht. Daarnaast heeft hij veel affiniteit met het Ondernemingsrecht.

René adviseert ondernemingen die, in financieel opzicht, in zwaar weer verkeren, dan wel te maken krijgen met partijen die in financiële nood verkeren. Hij wordt met enige regelmaat door de rechtbank benoemd tot curator of bewindvoerder in faillissementen of surseances.

Ook treedt hij veel op in ontslagzaken, zowel voor werkgevers als voor werknemers en voert hij namens werkgevers CAO onderhandelingen.

René is een advocaat die een goed juridisch analytisch vermogen heeft en vervolgens de zaak graag pragmatisch en daadkrachtig aanpakt en vervolgens oplost. Daarnaast is hij een man die de sociale aspecten van een zaak absoluut onderkent en ook graag op een betrokken en gelijkwaardige manier met zijn cliënten omgaat.

Na zijn studie aan de katholieke Universiteit Nijmegen is René twee jaar werkzaam geweest bij de Rechtbank te Dordrecht. In 1996 heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur en sindsdien is hij verbonden aan DeHaan. Hier maakt hij deel uit van de secties Insolventierecht en Arbeidsrecht.

René is lid van de specialistenverenigingen INSOLAD (Vereniging Insolventierecht Advocaten), VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland), VNAA (Vereniging Noordelijk Arbeidsrechtadvocaten)  

Lidmaatschappen:

  • voorzitter van de Ondernemingsvereniging Oost Groningen
  • voorzitter Raad van Toezicht Cultuurhuis de Klinker
  • voorzitter Raad van Toezicht Stichting Amigo

Heeft u een juridische vraag voor René of wilt u hem een persoonlijk vraagstuk voorleggen? Neem dan gerust contact met hem op.