René Luinstra

Na voltooiing van zijn studie in 1994 aan de katholieke Universiteit Nijmegen is René twee jaar werkzaam geweest bij de Rechtbank te Dordrecht. In 1996 heeft René de overstap gemaakt naar de advocatuur en is sindsdien aan DeHaan Advocaten en Notarissen verbonden. Hij is partner sinds 2004.

René is gespecialiseerd in het Insolventierecht en Arbeidsrecht. Hij adviseert ondernemingen die, in financieel opzicht, in zwaar weer verkeren dan wel te maken krijgen met partijen die in financiële nood verkeren. Daarnaast wordt hij met enige regelmaat door de Rechtbank benoemd tot curator/bewindvoerder in faillissementen/surseances. Voorts heeft René affiniteiten met het rechtsgebied Ondernemingsrecht.

René is thuis in alle facetten van het arbeidsrecht, van het (individuele en collectief) ontslagrecht. Daarnaast houdt hij zich bezig met advisering op het gebied van arbeidsovereenkomsten, CAO-recht, werkgeversaansprakelijkheid, concurrentie- en relatiebedingen en de arbeidsrechtelijke aspecten rondom reorganisaties.

René is een advocaat die een goed juridisch analytisch vermogen heeft en vervolgens de zaak graag pragmatisch en daadkrachtig aanpakt en vervolgens oplost. Daarnaast is René een man die de sociale aspecten van een zaak absoluut onderkent en ook graag op een betrokken en gelijkwaardige manier met zijn cliënten omgaat.

In 2010 heeft René de Grotius specialisatie opleiding Insolventierecht afgerond en is sindsdien lid van INSOLAD. In 2017 heeft René de specialisatieopleiding Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) succesvol afgerond.

René is naast zijn praktijk actief als:

  • voorzitter van de Ondernemingsvereniging Oost Groningen
  • lid Raad van Toezicht Cultuurhuis de Klinker
  • voorzitter Kredietunie Oost- en Midden Groningen

René maakt deel uit van de secties “Insolventierecht” en “Arbeidsrecht” van DeHaan Advocaten en Notarissen.