Kandidaat -notaris

Alweer twintig jaar ben ik in het notariaat werkzaam. Meer dan 10 jaar geleden maakte ik de overstap naar DeHaan Advocaten en Notarissen. Er is een wereld voor mij opengegaan. Waar de meeste kantoren vooral intern gericht zijn en wachten tot het grind knerpt, heeft DeHaan haar focus erg op de buitenwereld gericht. Wij benaderen onze cliënten op een proactieve wijze.

Wanneer past iemand goed bij DeHaan?
Bij DeHaan werkt een ondernemende club mensen. Eigen initiatief wordt toegejuicht en er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën. Het is prettig werken in zo’n inspirerende omgeving.

”Het is fijn om je toegevoegde waarde te kunnen bewijzen bij DeHaan. Eigen initiatief wordt toegejuicht en er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën.”

Hoe ervaar je de werkomgeving?
Persoonlijk ervaar ik de combinatie van advocatuur en notariaat als zeer positief. Door veel met elkaar te sparren maak je je de denkwijze van een andere beroepsgroep eigen. Daardoor weet je als notaris beter op welk doel een advocaat zijn pijlen kan richten, en kun je je akte op zo’n punt versterken. Omgekeerd zal een advocaat ervaren dat de uitleg van een notaris soms een geheel ander licht op zijn zaak kan werpen.

Het is echter erg belangrijk om te onderkennen dat er een strenge scheidslijn loopt tussen de praktijken van een notaris en een advocaat. Iedereen hier is daar erg van doordrongen. Ons werk gedijt immers bij de gratie van het vertrouwen dat onze cliënten er in mogen én moeten hebben dat hun zaken en gegevens bij ons vertrouwelijk worden behandeld.

Wat maakt je werk bijzonder?
Mijn cliënten leggen hun hele hebben en houden bij mij op tafel. Dat is ook nodig om tot een goed advies te komen. “Er komt veel meer bij kijken dan ik had verwacht” en “Hier had ik zelf nooit bij stilgestaan” zijn misschien wel de meest geslaakte verzuchtingen bij mij aan tafel. Je kunt alleen een weloverwogen keuze maken wanneer je de alternatieven kent. Dat wat je niet weet is belangrijker dan wat je weet. De hiaten breng ik graag in beeld. Het is fijn om je toegevoegde waarde te kunnen bewijzen.

Lees ook het verhaal van

DeHaan beter leren kennen?

Plan een kennismakingsafspraak