Matthys Mollema

Matthys Mollema werkt als advocaat bij DeHaan en richt zich met name op zijn specialisatie: het arbeidsrecht. De onderwerpen binnen het arbeidsrecht waar hij vaak bij betrokken is, zijn onder andere concurrentiegeschillen, proeftijdontslagen en verstoorde arbeidsverhoudingen.

De werkzaamheden van Matthys bestaan uit zowel het adviseren van bedrijven, als het onderhandelen en – zo nodig – procederen. Matthys gaat bij voorkeur voor de meer praktische oplossingen. Om tot deze oplossingen te komen, gaat hij niet alleen met zijn cliënten in overleg over het specifieke geschil of probleem, maar kijkt hij ook naar het grotere geheel.

Naast het arbeidsrecht houdt Matthys zich ook bezig met algemeen civiele zaken en sportrecht. Bij sportrecht valt te denken aan geschillen tussen een sportbond en de sporter, maar ook contractonderhandelingen bij de overstap naar een ander team. Voor de actualiteiten op het gebied van sportrecht is Matthys lid van de vereniging voor Sport en Recht.

Matthys is sinds 2020 in dienst bij DeHaan en heeft daaraan voorafgaand gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het afstuderen is zijn masterscriptie met als onderwerp het proeftijdontslag gepubliceerd.

Matthys schrijft regelmatig blogs met nuttige tips voor werkgevers. Een aantal van deze blogs is te vinden onderaan deze pagina. Daarnaast deelt Matthys op LinkedIn wekelijks het laatste nieuws in arbeidsrechtland, zodat ook u daarvan op de hoogte kan blijven!

Wilt u een persoonlijk gesprek met Matthys over een juridisch vraagstuk? Neem dan gerust contact met hem op.

Gerelateerde posts