Matthys Mollema

Matthys Mollema werkt als advocaat bij DeHaan en heeft als specialisatie het arbeidsrecht. De onderwerpen binnen het arbeidsrecht waar hij vaak bij betrokken is, zijn onder meer verstoorde arbeidsverhoudingen, het ontslag op staande voet en advies- of instemmingstrajecten op basis van de WOR.

De werkzaamheden van Matthys bestaan uit zowel het adviseren van bedrijven en ondernemingsraden, als het onderhandelen en – zo nodig – procederen. Matthys gaat bij voorkeur voor de meer praktische oplossingen. Om tot deze oplossingen te komen, gaat hij niet alleen met zijn cliënten in overleg over het specifieke geschil of probleem, maar kijkt hij ook naar het grotere geheel.

Naast het arbeidsrecht houdt Matthys zich ook bezig met algemeen civiele zaken en sportrecht. Bij sportrecht valt te denken aan geschillen tussen een sportbond en de sporter, maar ook contractonderhandelingen bij de overstap naar een ander team. Voor de actualiteiten op het gebied van sportrecht is Matthys lid van de Vereniging voor Sport en Recht.

Na het afstuderen aan de Rijksuniversiteit Groningen is zijn masterscriptie met als onderwerp het proeftijdontslag gepubliceerd. Matthys richt zich sinds 2017 op het arbeidsrecht en is sinds 2020 in dienst bij DeHaan. Hij is eveneens lid van de Vereniging van Noordelijke ArbeidsrechtAdvocaten.

Matthys schrijft regelmatig blogs met nuttige tips voor werkgevers. Een aantal van deze blogs is te vinden onderaan deze pagina. Daarnaast deelt Matthys op LinkedIn wekelijks het laatste nieuws in arbeidsrechtland, zodat ook u daarvan op de hoogte kan blijven!

Wilt u een persoonlijk gesprek met Matthys over een juridisch vraagstuk? Neem dan gerust contact met hem op.

Gerelateerde posts