Job Velten

Een ondernemer krijgt energie van ondernemen. Maar waar krijgt uw onderneming energie van? Deze vraag is met de huidige energiemarkt niet meer vanzelfsprekend. Door de vele duurzame initiatieven is er veel mogelijk met betrekking tot de energievoorziening van uw onderneming; elektriciteit, (groens)gas, een warmte- en of waterstof. Of u nu producent, afnemer, leverancier of adviseur bent, de energietransitie biedt kansen. De wet- en regelgeving daarover is vaak nog onduidelijk en veranderlijk.

Als advocaat vastgoed- en energierecht help ik ondernemers de juridische onduidelijkheden in de energiemarkt weg te nemen en te kijken naar de kansen. Dat doe ik door te adviseren, maar ook door op te treden in (civiele) procedures. Ik onderzoek wat er wel mogelijk is.

Tot mijn cliënten kunnen worden gerekend: energiemaatschappijen, projectontwikkelaars, woningcorporaties, aannemers en bedrijven die zich bezighouden met (duurzame) energieprojecten, alsmede decentrale overheden zoals gemeenten.

Mijn interesse voor energie(recht) is ontstaan tijdens mijn studie Nederlands recht in Groningen waar ik een minor Energy Law volgde en een stage liep bij Gasunie N.V. Na mijn studie startte ik mijn carrière in 2019 bij DeHaan Advocaten. Sindsdien houd ik mij bezig met energie- en vastgoed gerelateerde vraagstukken.

Gerelateerde posts