Strafrecht

Strafrecht

Wat weinig mensen weten is dat De Haan Advocaten & Notarissen een kantoor is met een enorme strafrecht historie. In 1980 vestigde Winfryd de Haan een strafrechtpraktijk aan de Turfsingel in Groningen. Daarmee was hij een van de eerste zelfstandige strafadvocaten van het land. Het kantoor evolueerde in drie decennia van eenmansstrafrechtpraktijk naar de grootste juridische dienstverlener van Noord-Nederland.

Nog altijd hebben wij een eigen gespecialiseerd strafrechtkantoor gevestigd aan de Turfsingel in Groningen. Op deze vestiging werken zes advocaten die volledig gespecialiseerd zijn op het gebied van strafrecht. Ondanks dat het kantoor in Groningen gevestigd is, kent het een landelijke praktijk. Dit betekent dat in het hele land cliënten worden bijgestaan. Voor een strafrechtadvocaat kunt u dan ook op iedere vestiging een afspraak maken, zodat dat u nooit verder hoeft te reizen dan noodzakelijk.

De rechtsbijstand in het strafrecht wordt verleend op alle gebieden binnen het strafrecht. U kunt hierbij denken aan mishandeling, diefstal, drugszaken, rijden onder invloed, moord/doodslag en zedenzaken. Maar ook voor specialistische gebieden binnen het strafrecht, zoals het jeugdrecht en economische delicten kunt u bij onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten terecht. Daarnaast houdt men zich op dit kantoor ook bezig met zogenaamde Bopz zaken (Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen) zoals gedwongen opname in psychiatrische ziekenhuizen middels een rechterlijke machtiging.

Wij staan cliënten zowel bij op basis van overheidsfinanciering (pro deo) bij, als op betaalde basis. Of u in aanmerking komt voor overheidsfinanciering bepaald de Raad voor Rechtsbijstand. Wij zullen, indien van toepassing, deze financiering voor u aanvragen.

Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op een goede verdediging. Wij bieden die, zowel voor als tijdens het strafproces. Ook voorafgaand aan een politieverhoor of indien u een uitnodiging heeft ontvangen van de politie of het openbaar ministerie kunnen onze strafrechtadvocaten u voorzien van een goed advies. Schroom vooral niet om contact op te nemen, want juist in een strafzaak kunnen de eerste contacten met de politie van groot belang zijn voor het verdere verloop van de strafzaak.

Deel deze pagina