Persbericht: positieve uitspraak hoger beroep in procedure schade van woningeigenaren als gevolg van waardevermindering door aardbevingen

16 februari 2018

Eigenaren onroerend goed opnieuw in gelijk gesteld: “nu moet NAM over de brug komen”

Vandaag heeft het Gerechtshof Arnhem – Leeuwarden arrest gewezen in de procedure over schade van woningeigenaren als gevolg van waardevermindering door aardbevingen. Het Gerechtshof heeft de Stichting WAG (die 4.000 huiseigenaren vertegenwoordigt) opnieuw in het gelijk gesteld. Dit betekent dat alle eigenaren van onroerend goed in het aardbevingsgebied via Stichting WAG hun claims kunnen indienen bij de NAM én dat de NAM moet gaan betalen. Volgens deskundigen kan de waardevermindering, los van fysieke schades, oplopen tot 20%.

“Het is een duidelijk arrest”, stelt advocaat Pieter Huitema van DeHaan Advocaten en Notarissen. “We hebben lang en intensief geprocedeerd en we zijn blij dat het voor de 4.000 aangesloten huishoudens in het aardbevingsgebied nu duidelijk is dat de NAM aansprakelijk is voor de waardevermindering van hun huizen, zonder dat het huis eerst moet worden verkocht.”

Voorzitter Lolke Weegenaar van Stichting WAG (Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) stelt: “We zijn blij met de uitspraak. Nu moet de NAM ook doorpakken. We willen zo snel als mogelijk met onze advocaten en de NAM om tafel om de compensatie te bespreken. Vier jaar na de dagvaarding wordt dat ook wel eens tijd. Ik roep alle huiseigenaren op om samen met ons de strijd verder te gaan. Samen staan we sterker!”

Vanmiddag, dinsdag 23 januari 2018 om 14:00 uur vindt een persconferentie plaats ten kantore van DeHaan Advocaten & Notarissen, Van Elmptstraat 2 9723 ZL Groningen. De heren Huitema en Weegenaar zullen dan een nadere toelichting geven op het arrest.