Pieter Huitema

Pieter Huitema

Advocaat

Na het afronden van zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen is Pieter Huitema in 2002 beëdigd als advocaat in Arnhem. Hij heeft enkele jaren gewerkt als advocaat in de sectie vastgoed en overheid bij het advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann. Daarna heeft Pieter de overstap gemaakt naar De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen en hij is sinds 2012 als partner aan het kantoor verbonden.

Pieter is gespecialiseerd in het huur- en vastgoedrecht, projectontwikkeling en onteigening. Ook heeft Pieter een brede civiele praktijk waarbij hij zich bezighoudt met het contractenrecht en algemene civiele vraagstukken. Daarnaast heeft Pieter een grote ervaring in het behandelen van massaschades en omvangrijke complexe aansprakelijkheidsvraagstukken. Tot zijn klantenkring behoren onder andere woningbouwcoöperaties, vastgoedbeleggers, aannemers, makelaarskantoren en verschillende andere bedrijven.

Pieter geeft leiding aan het team van advocaten dat zich bezighoudt met enkele grote schadeclaims naar aanleiding van de aardbevingen in Groningen. Pieter staat een grote groep particuliere huiseigenaren bij die zich verenigd hebben in de Stichting WAG in een procedure tegen de NAM tot vergoeding van de waardevermindering van hun onroerend goed als gevolg van de aardbevingen door aardgaswinning.

Pieter is coördinator voor de RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers in Nederland, omdat De Haan Advocaten & Notarissen Top-adviseur is van de RECRON. Pieter treedt veel op voor bungalowparken, campings, recreatieparken en allerlei andere recreatieondernemingen verbonden aan de RECRON.

Als advocaat geeft Pieter in beginsel de voorkeur aan een praktische en oplossingsgerichte insteek, maar hij schuwt niet om daar waar nodig de zaak tot op de bodem uit te procederen.

Pieter heeft de Grotius-opleiding vastgoed afgerond en is tevens lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Ook heeft Pieter gepubliceerd in diverse juridische tijdschriften.

Pieter Huitema is werkzaam op de vestiging Groningen en maakt deel uit van het arrondissement Noord-Nederland.