Stichting Hypotheekclaim

Stichting Hypotheekclaim

Vanaf 1 januari 2013 moeten consumenten betalen voor hun hypotheekadvies. De kosten hiervoor zijn vaak meer dan € 2.000,-. Voor zo’n bedrag mag u een volledig en correct advies verwachten, toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Woningeigenaren die voor 1 januari 2013 een hypotheek hadden en na 1 januari 2013 zijn overgestapt naar een annuïteiten- of lineaire hypotheek zijn massaal onvolledig of foutief geïnformeerd door hun hypotheekadviseur. De schade die deze woningeigenaren hebben opgelopen op basis van een verkeerd hypotheekadvies loopt per geval al snel in de vele tienduizenden euro’s.

Stichting Hypotheekclaim wil dat het verkeerd oversluiten van hypotheken stopt en dat de kwaliteit van hypotheekadvies in het algemeen sterk wordt verbeterd. Woningeigenaren die in de toekomst hun hypotheek willen oversluiten en nog gebruik mogen maken van de oude regeling moeten beter worden voorgelicht. Daarnaast moeten de woningeigenaren die na 1 januari 2013 hun hypotheek hebben overgesloten de geleden schade vergoed krijgen. De stichting heeft De Haan Advocaten & Notarissen gevraagd de deelnemers in hun individuele claims bij te staan.

Doe de test
U kunt op de website van Stichting Hypotheekclaim door het beantwoorden van 3 simpele vragen zien of u mogelijk verkeerd bent voorgelicht. Daarnaast kunt u door het invullen van uw bruto maandinkomen (en dat van uw partner) en de hoogte van uw huidige hypotheek zien welke schade u indicatief heeft geleden. Doe de test op de website om te kijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Kosten
Voor een eenmalige bijdrage van 25 euro wordt uw dossier door een expert bekeken, de schade definitief berekend en verhaald. Daarnaast betaalt u, als de schadevergoeding wordt uitgekeerd, 15% succesfee.

Kijk voor meer informatie op www.hypotheekclaim.nl.

 

Deel deze pagina