Uitnodiging kennissessies Arbeidsrecht: ‘Uitgeklikt en uitgeklokt’

29 september 2023

Op 10 en 12 oktober 2023 organiseren wij weer een nieuwe kennissessie Arbeidsrecht. U bent van harte welkom! Deze keer zullen wij met u stilstaan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van klokkenluiders (de ‘uitgeklikte’ werknemer) en actualiteiten rondom de zieke werknemer (de ‘uitgeklokte’ werknemer).
 
Wet bescherming klokkenluiders 
De Wet bescherming klokkenluiders is op 18 februari 2023 in werking getreden. Door deze wet worden melders van misstanden beter beschermd. Vanaf 17 december 2023 zijn werkgevers met meer dan 50 werknemers verplicht hun interne procedures voor meldingen aan te passen. Wat betekent deze wet voor u? Wanneer kan een melding worden gedaan, door wie en welke spelregels gelden er? Na onze kennissessie weet u wat u (nog) moet doen om te voldoen aan de wet.

Actualiteiten zieke werknemer 
Arbeidsongeschikte werknemers blijven werkgevers voor de nodige uitdagingen stellen. Tijdens het tweede onderdeel van onze kennissessie gaan we nader in op de mogelijkheden van ontslag van een werknemer bij het uitblijven van een WIA-beslissing. Ook zullen we stilstaan bij de samenloop tussen arbeidsongeschiktheid en conflicten. Uiteraard bespreken wij ook andere actualiteiten, zoals de 60+-regeling bij WIA-aanvragen, veranderingen in formaliteiten en de (voorgenomen) uitbreiding van de rol van de bedrijfsarts.

Graag ontvangen wij u en/of uw collega’s op één van onze kennissessies in Leeuwarden, Groningen of Zwolle.

U kunt zich opgeven voor één van de kennissessies door gebruik te maken van de aanmeldbutton. Deelname aan de kennissessie is inclusief lunch en kosteloos, waarbij u met maximaal 2 deelnemers per organisatie van harte welkom bent. Wilt u met meer collega’s aanwezig zijn, dan kunt u dit vermelden in het aanmeldformulier. Bij voldoende ruimte kunnen extra deelnemers van uw organisatie alsnog deelnemen. 

Wij kijken ernaar uit u op één van onze sessies te mogen begroeten.

Hoelaat en wanneer

Plaats: Zwolle
Datum: dinsdag 10 oktober 2023
Tijdstip: 11:00 uur – 14:00 uur (inclusief lunch)
Locatie: DeHaan Advocaten en Notarissen, Grote Voort 207/F, Zwolle
Sprekers: Nelly Paanakker en Kornelis de Vries

Plaats: Leeuwarden
Datum: donderdag 12 oktober 2023
Tijdstip: 11:00 uur – 14:00 uur (inclusief lunch)
Locatie: WestCord WTC Hotel, Heliconweg 52, Leeuwarden
Sprekers: Kornelis de Vries en Geralda Schraa

Plaats: Groningen
Datum: donderdag 12 oktober 2023
Tijdstip: 11:00 uur – 14:00 uur (inclusief lunch)
Locatie: DeHaan Advocaten en Notarissen, Van Elmptstraat 2, Groningen
Sprekers: René Luinstra, Nelly Paanakker en Matthys Mollema

Aanmelden kennissessies Arbeidsrecht