Kandidaat – notaris

Na het afronden van de studie Notarieel Recht aan de RUG wilde ik graag als kandidaat-notaris aan de slag. Tijdens de studie ben ik een aantal jaren als werkstudent werkzaam geweest op een notariskantoor. Zo kreeg ik ook de praktische kant van het notarisberoep mee. Dit versterkte mijn enthousiasme voor het notariaat en bevestigde mijn keuze om te starten als kandidaat-notaris.

Hoe ben je bij DeHaan terecht gekomen?

Tijdens mijn lidmaatschap bij de studievereniging Vevonos ben ik in contact gekomen met verschillende kantoren. De kantoren waarmee het klikte, heb ik benaderd voor een kop koffie of een aantal meeloopdagen, zo ook DeHaan.

Waarom heb je voor DeHaan gekozen?

Wat mij bij DeHaan meteen opviel is het gemak waarop collega’s met elkaar omgaan, het enthousiasme waarmee zaken worden aangepakt en de hartelijkheid waarmee een nieuw gezicht wordt verwelkomd. Mijn keuze om te solliciteren naar de functie van kandidaat-notaris bij DeHaan was daarom al snel een voldongen feit.

Hoe ervaar je de werkomgeving?

Een nuchtere, collegiale en gedreven cultuur; dit is hoe ik de werkomgeving ervaar. Collega’s zijn altijd bereid je te helpen door even te sparren over een zaak of door kennis over hun vakgebied met je te delen. Daarnaast geeft DeHaan ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, wat ik erg belangrijk vindt als net-afgestudeerde.

Gedreven collega’s, uitdagende zaken, ruimte voor ontwikkeling en ruimte voor ontspanning: voor mij is dit DeHaan. Een werkomgeving waar ik mij erg goed op mijn plek voel.

Wat maakt je werk bijzonder?

De veelzijdigheid en het menselijke aspect maken mijn werk bijzonder. Binnen de sectie ondernemingsrecht houd ik mij met allerlei verschillende soorten zaken bezig. Het meest uitdagende aspect vind ik om het uiteindelijke product op zo’n manier in te richten dat dit zoveel mogelijk een weerspiegeling is van de wensen van de cliënt. Aandacht voor de cliënt is daarbij erg belangrijk.

Wanneer past iemand goed bij DeHaan?

Iemand met een assertieve, leergierige en gedreven houding die een uitdaging ziet in het oplossen van juridische vraagstukken. En niet te vergeten: een gezonde dosis humor!

Lees ook het verhaal van