Danser terecht geschorst wegens weigeren zelftesten | Arbeidsrecht update

24 december 2021

Tijdens ziekte heeft een werknemer recht op 70% van zijn loon. Geldt dat ook voor vakantie tijdens de periode van ziekte? Nee, antwoordt het Europese Hof van Justitie. Als een werknemer gedurende zijn ziekte vakantie opneemt, behoort hij 100% van zijn loon betaald te krijgen. Een zieke werknemer mag ten aanzien van het recht op jaarlijkse vakantie niet anders behandeld worden dan de niet-zieke werknemer.

Eerder dit jaar werd geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo werken op basis van een arbeidsovereenkomst. Deze week oordeelde het Hof Amsterdam dat Deliveroo onder de algemeen verbindend verklaarde CAO Beroepsgoederenvervoer valt.

Een danstheater heeft haar coronaprotocol aangescherpt en vraagt van iedere werknemer 1x per week een zelftest te doen. Één werknemer die als danser werkt, weigert te voldoen aan dit beleid. Hij wordt daarom geschorst zonder behoud van loon. Het belang van de werkgever weegt uiteindelijk zwaarder dan van dat van de werknemer, aldus de kantonrechter.
Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten op nummer: 088-7373800 of mail naar info@dehaanlaw.nl.

Gerelateerde actualiteiten