Succesvol reorganiseren? Ontdek ons praktische e-book

2 april 2024

Reorganiseren is soms onvermijdelijk. Het stelt organisaties in staat zich aan te passen aan veranderende omstandigheden, strategieën te herzien en toekomstbestendig te zijn. Maar de mogelijke juridische consequenties zijn bij lang niet iedereen bekend.

Daarom heeft de sectie Arbeidsrecht van DeHaan een gratis e-book geschreven, waarin u als lezer stap voor stap wordt meegenomen in de wereld van succesvol reorganiseren. We begeleiden u door alle fasen die het reorganisatieproces omvat en voorzien u van informatie, kennis en tips om uw reorganisatie tot een succes te maken.

Van krediet- naar coronacrisis

De grote reorganisatiegolf tijdens de kredietcrisis ligt inmiddels achter ons. In die periode deden veel bedrijven een beroep op onze sectie Arbeidsrecht. Na een economisch gezien relatief rustige periode dook plotseling het coronavirus op, met een pakket aan maatregelen tot gevolg. Bedrijven die deze steunmaatregelen nu moeten terugbetalen, krijgen meer en meer te maken met de vraag of zij kosten moeten besparen door te reorganiseren. Ook is het economische tij onrustig en zijn er steeds meer bedrijven die zich willen voorbereiden op slechtere tijden.

Stapsgewijze begeleiding

Wanneer u geconfronteerd wordt met de noodzaak van een reorganisatie, roept dat vaak veel vragen op. Waar begint u, wat is uw einddoel en welke stappen moet u nemen om daar te komen? In ons boek begeleiden we u stapsgewijs door dit proces, zodat u vanaf het begin start en geen essentiële aspecten over het hoofd ziet. Want wat als u bijvoorbeeld aan een medewerker moet vertellen dat hij een andere functie gaat bekleden, maar deze persoon heeft daar helemaal geen interesse in?

Voorkom(t) valkuilen

Onze ervaring is dat de meeste mensen die aan een reorganisatieproces beginnen zelf al veel informatie en kennis hebben en weten wat ze ongeveer willen. Toch leert de praktijk dat er vaak stappen worden overgeslagen, wat kan leiden tot juridische problemen en geschillen. Ons e-book ‘Succesvol reorganiseren’ helpt u om niet in deze valkuil terecht te komen.

Uitgebreid en compleet naslagwerk

Aan iedereen die voor een reorganisatie staat en al enige bekendheid heeft met het onderwerp, biedt dit e-book de nodige diepgang. Waar je eigen kennis tekortschiet, is ons uitgebreide en complete naslagwerk er om te helpen. Van het opstellen van een reorganisatieplan en de rol van de medezeggenschapsraad tot herplaatsing en het beëindigingstraject, en alles wat daartussen zit: wij begeleiden u stap voor stap én met precisie.

Ons e-book staat voor u klaar!

Is uw interesse voor ons digitale e-book gewekt? Vul uw gegevens in en ontvang het e-book ‘Succesvol reorganiseren’ gratis per e-mail.

Aanvraag e-book

GERELATEERDE ACTUALITEITEN