Cao Sociaal Werk: slaapwacht krijgt 100% betaald | Arbeidsrecht update

29 oktober 2021

Werkgevers Sociaal Werk opgelet! In deze zaak betaalde de werkgever de #slaapwachten tijdens de rusturen slechts 50% van het uurloon en 100% tijdens de werkuren. Het Hof Den Haag oordeelt dat de werknemers die uitsluitend worden ingezet als slaapwachten (volgens de cao) in aanmerking komen voor het volledig geldende uurloon over de rusturen, ook als er geen arbeid wordt verricht. Het toevoegen door de werkgever van meer werkzaamheden of meer arbeidsuren aan de slaapdienst maakt dit niet anders.

In een zaak bij de Kantonrechter Utrecht had de werkgever op de eindafrekening een groot negatief verlofsaldo van de werkneemster verrekend. De werkgever diende er echter op toe te zien dat ieder jaar geen te groot negatief verlofsaldo zal ontstaan, zeker gelet op de bepaalde duur van het dienstverband. Door het contract niet te verlengen, had de werkgever de werkneemster niet in de gelegenheid gesteld op een redelijke termijn de onvoldoende gewerkte uren goed te maken. Het negatieve verlofsaldo blijft daarom voor rekening van de werkgever.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten via 088-7373800 of stuur een e-mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten