Alle werkruimtes vanaf 1 januari 2022 rookvrij | Arbeidsrecht Update

1 oktober 2021

De Hoge Raad oordeelde vorig jaar dat rookruimtes in de horeca per direct moesten sluiten. De rookruimte en weglekkende rook is schadelijk voor de gezondheid. Staatsecretaris Blokhuis heeft daarom besloten om het sluiten van de overige rookruimtes te versnellen. Alle rookruimtes in publieke/openbare gebouwen moeten per 1 juli 2021 zijn gesloten en op 1 januari 2022 volgt het bedrijfsleven. Dat betekent dat per 2022 alle gebouwen waar wordt gewerkt volledig rookvrij zijn.

Een werkgever ontslaat een werknemer op staande voet, omdat hij tijdens werktijd (zonder voorafgaand overleg) nevenwerkzaamheden heeft verricht. De werkgever was echter al vanaf het begin af aan op de hoogte van de nevenwerkzaamheden. De werknemer heeft zijn nevenwerkzaamheden ook niet in ‘werktijd van de werkgever’ verricht. In het hoger beroep komt het Hof Amsterdam tot de conclusie dat de dringende reden voor een ontslag op staande voet niet is komen vast te staan. Het ontslag is daarom terecht in eerste aanleg #vernietigd.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze #arbeidsrecht #specialisten op via 088-7373800 of stuur een e-mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten