Nieuwe MeToo-uitspraken gepubliceerd | Arbeidsrecht Update

27 augustus 2021

Deze week zijn er twee MeToo-uitspraken gepubliceerd:
 
Kort na indiensttreding is een intieme relatie ontstaan tussen een van de bestuurders en werkneemster. Die relatie eindigt, waarna de bestuurder werkneemster via onder andere WhatsApp blijft lastigvallen. Werkgever verzoekt vervolgens ontbinding. Werkneemster claimt een billijke vergoeding van ruim € 700.000. De vergoeding wordt afgewezen. Weliswaar is sprake geweest van seksuele intimidatie, maar werkneemster heeft niet uiteengezet waarom de verstoorde arbeidsrelatie daarop is terug te voeren. Het gedrag van de bestuurder was ten tijde van de indiening van het verzoek al 2,5 jaar gestopt.
 
Werknemer heeft ondanks een eerdere waarschuwing vrouwelijke collega’s lastiggevallen tijdens werktijd met seksueel getinte opmerkingen en ongepaste verzoeken. Daarnaast heeft hij een collega ongewenst geknuffeld. Werknemer wordt op staande voet ontslagen. De werkgever moet een veilige werkomgeving creëren en heeft daarom belang bij het niet hoeven tolereren van dit gedrag. De kantonrechter laat het ontslag in stand.
 
Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten op via 088-7373800 of stuur een e-mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten