Werkneemster deelt anti-vaccinatie berichten | Arbeidsrecht Update

10 september 2021

De rechter heeft de arbeidsovereenkomst ontbonden van een werkneemster die op LinkedIn berichten heeft geplaatst waarin zij vaccineren tegen het coronavirus als een misdaad aanmerkt en een vergelijking maakt met de Jodenvervolging.

De werkneemster weigert de berichten te verwijderen en vindt dat zij alle recht heeft op haar eigen mening. De rechter oordeelt dat dit niet meer onder de vrijheid van meningsuiting valt. De berichten van de werkneemster hebben daadwerkelijk schadelijke gevolgen gehad en dus kan van de werkgever redelijkerwijs niet verwacht worden dat zij het dienstverband voortzet. 
 
Bij arbeidsovereenkomsten van twee jaar of langer kan een proeftijd worden overeengekomen van twee maanden. Partijen hebben de arbeidsovereenkomst echter pas na aanvang van het dienstverband opgesteld en ondertekend. In deze procedure stond de vraag centraal of een proeftijd nog overeengekomen kan worden na het ingaan van de arbeidsovereenkomst. De rechter is van oordeel dat dit mogelijk is, zolang dit binnen de maximumduur van de proeftijd gebeurt.
 
Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten via 088-7373800 of mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten