Overleggen vervalst coronatestbewijs levert ontslag op staande voet op | Arbeidsrecht Update

21 januari 2022

De Rechtbank Rotterdam oordeelde dat een werknemer die een coronatestbewijs had vervalst en deze had verstrekt aan zijn werkgever, terecht op staande voet ontslagen is. De werknemer meldde zich ziek en beweerde dat hij positief getest was op het coronavirus. De werkgever merkte op dat de geboortedatum op het coronatestbewijs niet overeenstemde met de geboortedatum van de werknemer.

Het overleggen van een vervalst testbewijs levert een strafbaar feit op, namelijk valsheid in geschrifte. De Rechtbank Rotterdam oordeelde dat een dergelijk handelen een ontslag op staande voet rechtvaardigt.

FNV meldt dat verschillende klachten zijn binnengekomen van werknemers die door de werkgever onder druk worden gezet om quarantaineregels te schenden. Volgens sommige werknemers moeten zij voor het thuisblijven een vakantiedag(en) opnemen.  Het voorgaande mag niet. De werknemer heeft namelijk recht op loondoorbetaling tijdens quarantaine.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten op nummer: 088-7373800 of mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten