Aanvraag uitkering betaald ouderschapsverlof vanaf 9 augustus 2022 mogelijk | Arbeidsrecht update

14 juli 2022

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders met een arbeidsovereenkomst betaald ouderschapsverlof opnemen. Werkgevers kunnen voor hun werknemers vanaf 9 augustus 2022 de uitkering betaald ouderschapsverlof aanvragen via het UWV. Dit kunnen zij doen via de Verzuimmelder of Digipoort. Voor werkgevers is het goed om te weten dat de uitkering slechts achteraf kan worden aangevraagd, nadat de werknemer voor minimaal één keer het aantal uren van zijn werkweek heeft opgenomen.

Afgelopen week heeft het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) de resultaten uit een grootschalig onderzoek naar de Nederlandse arbeidsmarkt gepubliceerd. Uit dit onderzoek blijkt dat werkgevers niet alle kansen benutten in de krappe arbeidsmarkt. Zo zullen werkgevers meer moeten doen dan het bieden van een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Volgens het SCP kunnen werkgevers meer werknemers aantrekken door bijvoorbeeld het bieden van scholing, het verlagen van de werkdruk, het bieden van kansen aan werknemers met een arbeidsbeperking en thuiswerken mogelijk te maken. De publicatie is te lezen via www.scp.nl

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrecht specialisten op nummer: 088 737 3800 of mail naar info@dehaanlaw.nl.

Gerelateerde actualiteiten