Arbeidsrecht update | Bent u als werkgever voorbereid op een mogelijke coronagolf?

6 oktober 2022

Lees in één minuut de ontwikkelingen van deze week:

Sectorplan corona vertalen naar RI&E

Als werkgever bent u wettelijk verplicht om een arbobeleid te hebben. Een (actueel) RI&E is daarvoor verplicht. Voor het ontbreken van een RI&E kunt u een boete krijgen van maximaal € 4.500,-. Het doel van een RI&E is het voorkomen van ongevallen en gezondheidsklachten bij werknemers. Met een mogelijke coronagolf voor de deur, is het voor werkgevers van belang om na te gaan in hoeverre zij daarop voorbereid zijn. De afgelopen periode zijn sectorplannen opgesteld. In deze plannen staat beschreven hoe bedrijven op een veilige manier open kunnen blijven. Geadviseerd wordt om de sectorplannen te vertalen naar de RI&E, om zo de veiligheid van werknemers te kunnen waarborgen.

Definitieve berekening achtste NOW-periode

Werkgevers kunnen vanaf heden de definitieve berekening aanvragen voor de achtste NOW-periode (januari, februari en maart 2022). Dit kan tot en met 2 juni 2023. Het bedrag dat de werkgevers hebben ontvangen was een voorschot die op basis van het geschatte omzetverlies is berekend. Nu is het werkelijke omzetverlies bekend. Op basis daarvan kan berekend worden op welk bedrag de werkgevers recht hebben.

Meer weten over arbobeleid, de RI&E of de NOW-regeling? Onze specialisten staan klaar voor al uw vragen over arbeidsrecht en meer. Neem contact op via: 088 737 3800 of mail naar info@dehaanlaw.nl.

Gerelateerde actualiteiten