Arbeidsrecht update | Vrij op feestdagen en wettelijk minimumloon verhoogd

1 mei 2023

Lees in één minuut de ontwikkelingen van de afgelopen week:

Vrij op feestdagen?

Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag. Het zijn allemaal officiële feestdagen in Nederland. Veel werknemers hebben vrij op deze dag omdat de werknemer een dag verlof heeft opgenomen of de werkgever deze dag als verplichte vakantiedag heeft aangemerkt. Werknemers hebben dus niet standaard een vrije dag op een nationale feestdag, zonder dat dit ten koste van het verlofsaldo gaat. Dit is niet bij alle werknemers bekend, waardoor er vorige week en deze week waarschijnlijk werknemers zullen zijn die alsnog een ‘gratis’ vrije dag claimen.

In sommige gevallen hoeft een werknemer niet te werken én kost dit hem geen vakantiedag. Dat is het geval wanneer het bedrijf bijvoorbeeld gesloten is en de werkgever dit niet heeft aangewezen als verplichte vakantiedag.

Wettelijk minimumloon verhoogd

Het wettelijk minimumloon wordt per 1 juli 2023 verhoogd met 3,123% ten opzichte van januari 2023 (toen het minimumloon al met 10,15% steeg).

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten op nummer: 088 73 73 800 of mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten