Arbeidsrecht update | Werkgevers moeten extra’s inzetten om werknemers aan te trekken of vast te houden

17 oktober 2022

Lees in één minuut de ontwikkelingen van afgelopen week.

Werkgevers bieden werknemers extra’s

Uit de salarisgids 2023 van wervingsbureau Robert Half blijkt dat werkgevers voorzien dat zij komend jaar een grote inspanning moeten leveren om werknemers aan te trekken of vast te houden, zo meldt het FD. Er moet gedacht worden aan extra #beloningen en secundaire voorwaarden. Volgens het wervingsbureau ziet driekwart van de werkgevers zich genoodzaakt nieuwe werknemers beter te belonen dan huidige werknemers in soortgelijke functies of met dezelfde ervaring. Daardoor zien vier op de tien werkgevers meer tegenvoorstellen, in die zin dat werkgevers proberen waardevolle werknemers vast te houden door een loonsverhoging, wanneer zij aangeven elders meer te kunnen verdienen. Volgens de salarisgids komen werkgevers werknemers ook tegemoet door de stijgende kosten van levensonderhoud deels te vergoeden.

Ontslag wegens sporten tijdens werktijd

Een gemeenteambtenaar is ontslagen omdat hij tijdens werktijd de sportschool bezocht en deze tijd niet noteerde als privé-tijd. De CRvB oordeelde dat sprake was van plichtsverzuim en dat dit de ambtenaar kon worden toegerekend. Wat meespeelde was dat de ambtenaar een gewaarschuwd man was, omdat hij er eerder op was gewezen dat hij zijn agenda juist moest bijhouden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrecht specialisten via: 088 737 3800 of mail naar info@dehaanlaw.nl.

Gerelateerde actualiteiten