Arbeidsrecht update | Zorg voor energieke werknemers op de werkvloer

7 november 2022

Lees in één minuut de ontwikkelingen van afgelopen week:

Het aantrekken en behouden van goed personeel is voor menig werkgever een grote uitdaging in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Voldoende aandacht schenken aan het welzijn van werknemers wordt daarbij steeds belangrijker.

Zo meldt het FD dat bedrijven energieke werknemers moeten kweken. De aanleiding voor dit artikel is een onderzoek van Sandra Klijn. Energieke werknemers zijn volgens haar gezonder, hebben minder last van stress en zijn minder vermoeid. Dit levert een werkgever minder uitval en meer productiviteit op. Hoe kunnen werkgevers energieke werknemers kweken? De belangrijkste tip volgens Klijn is: lead by example. Werknemers kijken niet naar wat de werkgever zegt, maar wat de werkgever doet. Als de leidinggevende bijvoorbeeld zegt: “Het is half zes geweest, ga lekker naar huis”, terwijl hij zelf blijft zitten, dan is de kans groot dat de werknemer ook blijft zitten.

Onze arbeidsrechtspecialisten volgen dit onderwerp op de voet en organiseren in dit kader inspiratiesessies. Tijdens de inspiratiesessie ‘Amplitie en arbeidsrelatie van de toekomst’ gaan de arbeidsrechtspecialisten in op de vraag hoe u kan zorgen voor voldoende aantrekkingskracht, binding en effectiviteit bij uw huidig en toekomstig personeel. Nieuwsgierig? Meld u hier kosteloos aan voor de inspiratiesessies. 

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrecht specialisten op nummer: 088 737 3800 of mail naar info@dehaanlaw.nl.

Gerelateerde actualiteiten