AWVN roept kabinet op de onbelaste reiskostenvergoeding (eerder) te verhogen | Arbeidsrecht update

15 april 2022

De oplopende brandstofprijzen en de daardoor oplopende reiskosten zullen niemand ontgaan zijn. Momenteel kunnen werkgevers onbelast een reiskostenvergoeding aan de werknemers verstrekken van maximaal 19 cent per kilometer. Uit onderzoek van de werkgeversorganisatie AWVN blijkt dat twee van de drie werkgevers de vergoeding willen verhogen, mits zij dit onbelast kunnen doen. Het kabinet heeft aangekondigd dat zij de onbelaste reiskostenvergoeding per 1 januari 2024 wil verhogen. Werkgevers vinden dit te laat en de AWVN roept het kabinet daarom op om de onbelaste vergoeding op korte termijn te verhogen. 

Zijn voorbereidende werkzaamheden om te kunnen starten met telefoonwerkzaamheden bij een callcenter aan te merken als arbeidstijd? Een werknemer moest van zijn werkgever 10 minuten voor werktijd aanwezig zijn om programma’s op te starten. Hij ontving geen loon voor deze werkzaamheden. De Rechtbank Den Haag heeft geoordeeld dat deze tijd als arbeidstijd aangemerkt kan worden en dat de werknemer derhalve recht heeft op loon.  

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrecht specialisten op nummer: 088-7373800 of mail naar info@dehaanlaw.nl.

Gerelateerde actualiteiten