Einde van het corona-steunpakket is nabij | Arbeidsrecht update

4 maart 2022

De coronamaatregelen zijn versoepeld en ondernemend Nederland kan weer aan de slag. Voor het kabinet is dit de aanleiding om per 1 april 2022 te stoppen met het corona-steunpakket. Dit houdt in dat ondernemers na 1 april 2022 geen beroep meer kunnen doen op de NOW-regeling en de TVL. Een aantal specifieke regelingen, waaronder de evenementengarantieregeling, blijven vooralsnog van kracht. Wilt u meer weten over het stopzetten van het corona-steunpakket? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

De Rechtbank Overijssel oordeelde dat een werkgever een vrouwelijke juriste niet ongelijk heeft behandeld door aan haar minder loon te betalen dan aan een mannelijke collega. De juriste stelde dat zij op basis van geslacht ongelijk werd behandeld, omdat de mannelijke collega dezelfde functie uitoefende als zij. De kantonrechter oordeelde dat voor het onderscheid c.q. verschil een rechtvaardiging bestond. De mannelijke collega had namelijk, anders dan de vrouw, meer werkervaring opgedaan.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten op nummer: 088-7373800 of mail naar info@dehaanlaw.nl.

Gerelateerde actualiteiten