Slecht gehoor mag niet automatisch leiden tot ontslag | Arbeidsrecht Update

6 augustus 2021

Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat een verschil in behandeling van werknemers op basis van hun gehoor alleen gerechtvaardigd is wanneer het gehoorvermogen een wezenlijk en bepalend vereiste van het beroep vormt. Indien het gehoor van een werknemer niet voldoet aan een minimumgehoordrempel dan mag dit niet automatisch leiden tot het ontslag van de werknemer. De werkgever moet onderzoeken of redelijke aanpassingen ervoor kunnen zorgen dat de werknemer zijn taken kan blijven uitvoeren.

De kantonrechter heeft de arbeidsovereenkomst van een werknemer hersteld, omdat de werkgever duidelijker had moeten zijn over het vervallen van de werkzaamheden van de werknemer en over de mogelijkheden en de vereisten voor herplaatsing. De werkgever was ook tekortgeschoten in haar plicht tot scholing van de werknemer. Uit deze uitspraak volgt dat herplaatsing en scholing een terugkerend gesprek moet zijn en blijven tussen werkgever en werknemer.

Heeft u vragen over uw herplaatsingsverplichtingen of vragen met betrekking tot het aanbieden van scholing? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten op nummer: 088-7373800 of mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten