Hoestende werknemer, reden voor ontslag? | Arbeidsrecht Update

20 augustus 2021

Een werknemer verscheen met verkoudheidsklachten op het werk. Diverse collega’s adviseerden hem om naar huis te gaan. Dat weigerde hij en een paar dagen later bleek hij corona te hebben. De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst vanwege een verstoorde arbeidsrelatie, omdat hij door zijn (verwijtbaar) gedrag het vertrouwen van collega’s heeft beschaamd.

In een winkel van de Action liep een medewerkster ernstig oogletsel op nadat er tijdens haar werkzaamheden een confettikanon ontplofte. De rechter concludeerde dat de Action haar zorgplicht heeft geschonden. De Action had maatregelen moeten treffen middels een waarschuwing voor het gevaar dat gepaard kan gaan met het werken met een confettikanon. Action voerde nog aan dat zij duizend artikelen in haar schappen heeft liggen en het ondoenlijk is om haar werknemers hierover te instrueren. De rechter overweegt dat Action er zelf voor kiest een zeer divers en steeds wisselend winkelaanbod te hebben.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten via 088-7373800 of stuur een e-mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten