Steunmaatregelen stoppen per 1 oktober | Arbeidsrecht Update

3 september 2021

Leaseplan is de eerste Nederlandse werkgever met een vaccinatieplicht. Alle personeelsleden die op kantoor gaan werken, moeten gevaccineerd zijn. Het bedrijf is niet van plan te gaan controleren, maar vertrouwt op haar personeel (FD). In Nederland is het verboden werknemers te verplichten zich te laten vaccineren. Ook mag een werkgever niet registreren of een werknemer gevaccineerd is. Zullen meer werkgevers volgen?
 
De meeste steunmaatregelen om bedrijven door de coronacrisis heen te helpen stoppen, zoals verwacht, per 1 oktober. Het demissionaire kabinet vindt het niet langer nodig om met generieke maatregelen de economie te ondersteunen, omdat de meeste beperkende coronamaatregelen inmiddels zijn opgeheven.
 
De zieke werknemer wordt in Nederland goed beschermd. In de praktijk kan een werknemer nog wel eens misbruik maken van een ziekmelding om niet te hoeven werken terwijl hij wel wordt doorbetaald. De kantonrechter Rotterdam heeft hiervoor een stokje gestoken en achtte het ontslag op staande voet rechtsgeldig. De werknemer had overigens nog meer op zijn kerfstok.
 
Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrechtspecialisten via 088-7373800 of mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde content