Ziekenhuis hoeft geen vergoeding van 4 ton te betalen aan verpleegkundige | Arbeidsrecht update

18 maart 2022

Het Hof Den Bosch heeft deze week beslist dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) geen transitievergoeding en billijke vergoeding van tezamen bijna vier ton hoeft te betalen aan een verpleegkundige. Een arts had zich meerdere keren boos en intimiderend opgesteld jegens de verpleegkundige. De verpleegkundige vond dat het JBZ onvoldoende had ondernomen om tot een oplossing van het geschil te komen en dat het JBZ derhalve ernstig verwijtbaar heeft gehandeld jegens de verpleegkundige. Het Hof oordeelde dat het ziekenhuis met weinig empathie is omgegaan met de klachten. De hoge drempel van ernstig verwijtbaar handelen werd echter niet gehaald, onder meer omdat een mediationtraject is ingezet.

Sinds 14 februari 2022 kunnen werkgevers NOW aanvragen voor januari, februari en maart 2022. Het UWV meldt dat de meeste loonsteun, ten aanzien van deze periode, aan de sector horeca en catering is toebedeeld. Circa 3500 horecawerkgevers ontvingen tot nu toe ruim 43 miljoen euro als voorschot. Werkgevers kunnen uiterlijk tot en met 13 april 2022 een aanvraag indienen.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze arbeidsrecht specialisten op nummer: 088-7373800 of mail naar info@dehaanlaw.nl

Gerelateerde actualiteiten